Niedziałające wycieraczki przedniej szyby.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Onyx
    Classic
    • 2013
    • 8

Zamieszczone przez rOBERTO795
    Zamieszczone przez primanus
    Jeśli tak - to to, co robi skrzynia DSG z tym silnikiem to jego zupełne "mordowanie"

Ja mam manuala, ale jechałem autem z takim samym silnikiem z DSG i w trybie normalnym D automat utrzymywał silnik na tak niskich obrotach, że nie potrafię tego powtórzyć w manualu...
    Bo to jest ekologia która nie ma nic wspólnego z kosztami napraw.Dlatego My zmieniamy oprogramowanie w DSG .
    No to wszystko jasne. Muszę zmienić trochę przyzwyczajenia. Jeździłem ostatnie kilka lat diselkiem CR. Zrobiłem jak na razie 210 kkm, bez wymiany sprzęgła, dwumasy, turbiny i wtrysków. Więc chyba nie jest ze mnie taki zły "operator". A jest to silnik (1,8 TdCi), który podobno lubi przy 150 kkm mieć już to wymienione...

Po prostu muszę zmienić nawyki.

A olej jaki polecasz?
    (chyba ze specyfikacji 502.00 - przynajmniej z gwarancją nie będzie problemu)

Dobrze żeby był 0-W??. Auto stoi na zewnątrz (w zimie również). Przeważnie robi krótkie trasy 15 km. Po całym dniu (znowu zimny) - powrót 15 km.
  • krzsio13
    Classic
    • 2011
    • 21

Witam wszystkich użytkowników forum!
    Mam problem z wycieraczkami przedniej szyby. Jeździłem po mieście i wszystko działało ok, następnego dnia jechałem i wycieraczki i spryskiwacz nie działają...
    Mieliście takie problemy?
    Pozdrawiam

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

krzsio13, A bezpieczniki sprawdzałeś :?:
      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• bzikoo2
        Classic
        • 2012
        • 32

bezpiecznik nr 24 który odpowiada z spryskiwacze oraz wycieraczki przedniej szyby

Komentarz

• gocek
          Ambiente
          • 2012
          • 103
          • Octavia III (5E3)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

nie jestem pewien ale może ci sie mechanizm zatarł i przeciażeniówka wywaliła wycieraczki, mi mechanizm staną ale nie wpadłem na pomysł żeby spryskiwacz sprawdzić, kolajna rzecz po bezpiecznikach i mechaniźmie to manetka do sprawdzenia

Komentarz

• krzsio13
            Classic
            • 2011
            • 21

bezpieczniki oczywiście sprawdzałem tyle ze gdzieś przeczytałem że to 22 odpowiada za wycieraczki ale to nie ważne bo sprawdzałem wszystkie...

Komentarz

• eggzman
              Rider
              • 2008
              • 465
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BLR 2.0 FSI 150 KM

Jeśli nie działają spryski i wycieraczki to myślę, że przyczyny trzeba szukać w manowce. Być może nie dostaje zasilania. Jeśli masz w manetce przełączniki od komputera to sprawdź czy działają.

Kiedyś szwagierka miała problem ze światłami i okazało się, że po rozłożeniu manatki na jej metalowych częściach gdzie załaczały się drogowe i mijają, było pełno jakiegoś syfu, a po przeczyszczeniunjak ręką odjął. A usterka była ponad pól roku temu
              Kacper
              Opel Combo C 1,6 8v
              O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• zyrafao2
                Drive
                • 2013
                • 75

Sprawdz miernikiem czy dochodzi prąd i z jakim napięciem do silniczka z wycieraczek, bo zdaje mi się że wina leży z prądem :wink:

Komentarz

Pracuję...